About Kiswum

Ik ben “Kiswum” en ik ben gespecialiseerd in het testen/reviewen van smartphones. Vooral smartphones uit China trekken mijn aandacht. De meeste Chinese telefoons zijn van een erg goede kwaliteit. Hierdoor is de prijs-/kwaliteit verhouding, erg interessant. Echter is er vaak wel op bepaalde onderdelen bezuinigd om de prijzen laag te houden. Dit kunnen cosmetische, software, hardware of licentie bezuinigingen zijn.
De meeste Chinese telefoons kosten tussen de €100,- en €200,-. Telefoons uit deze prijsklasse kun je het beste vergelijken met “Westere” mid-range telefoons (deze hebben hier een verkoopprijs tussen de €175,- en €400,-).
De laatste tijd test ik meer dan smartphones en probeer ik mijn horizon te verbreden met andere gangbare producten. Je kunt daarbij denken aan toetsenborden, tablets, mini computers en game consoles.

De vraag die me vaak wordt gesteld is:
Hoe lang doe je over een review?
Over het algemeen publiceer ik een review 4-6 weken na ontvangst. Deze tijd heb ik nodig om de telefoon te leren kennen, mogelijke updates te testen en om de review te kunnen schrijven. Vooral het schrijfwerk en achtergrond-onderzoek over de fabrikant kost veel tijd. Daarin steek ik ongeveer 20-25 uur verdeeld over ongeveer 7-10 dagen. Als ik een review uitbreng in het Nederlands en Engels, dan heb ik daarvoor ongeveer 2 dagen extra nodig.

Naast het schrijven van uitgebreide reviews, werk ik 4 dagen in de week en besteed ik ook tijd aan ons gezin. Om dit goed te combineren probeer ik ongeveer 4-10 reviews per jaar schrijven.

Wil je meer over mij weten of wil je een product door mij laten reviewen? Aarzel dan niet en neem even contact met me op.

3,534 total views, 2 views today

Facebook berichten